Изложба уметничких радова из колекције Катић

Изложба радова еминентних новосадских и београдских ликовних уметника из приватне колекције Сретена Катића биће отворена у петак, 24. фебруара 2023, у 19 часова у СКЦНС Фабрици, која се налази на Булевару деспота Стефана 5.

Стручно вођење кроз изложбу биће организовано у понедељак, 27. фебруара, у 18 часова, а на свечаном затварању изложбе, у среду, 1. марта, у 18 часова, биће уприличена и промоција каталога Катићеве колекције.

Колекција Катић је збирка која се, у највећој мери, састоји од дела које су аутори поклањали Сретену, јер су ствараоци, којима је Браварска радионица Срећко дуги низ година излазила у сусрет приликом израде њихових уметничких радова, осећали потребу да се захвале свом сараднику поклањајући му неке од својих најбољих радова. На овај начин настала је импозантна колекција дела наших савремених уметника, а сам колекционар одлучио је да је представи јавности.

Промоција и представљање јавности ове необичне (и неуобичајене) колекције и њеног необичног колекционара биће такође – необични. Улаз је бесплатан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

СТУДЕНТСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР НОВИ САД