Koncert bendova „Their Methlab“ i “Frakhtal“ 20. novembra u SKCNS Fabrici

Grčki bend „Their Methlab“ i novosadski bend “Frakhtal“ nastupiće u nedelju 20. novembra u SKCNS Fabrici, u 21 čas. Cena ulaznice je 500 dinara i moći će da se kupi na dan koncerta, na biletarnici Fabrike, koja će biti otvorena od 20 časova.

“Their Methlab” je započeo svoje muzičko putovanje 2011. godine u gradu Janina na severozapadu Grčke. Ova teritorija bogata je pejzažima postapokaliptične prirode, kroz koje struje melodije vetra i stapaju se sa moćnim planinama. Upravo ovi pejzaži, studentski način života i muzička scena grada, bili su prvi uticaji koji su formirali jezgro benda. Njihova muzika nastajala je tokom džemovanja, na kojima su kombinovali duge, teške, groovy i psihodelične melodije. „The Last Second“ je njihov prvi full lenght album, a pre dve godine objavili su i EP „Tsunami“, na kome se nalaze dve pesme koje su na određeni način omaž bendovima „Russian Circles“ i „Tool“.

„Frakhtal“ je instrumentalni trio iz Novog Sada. Nastao je 2017. godine, a aktivan je na sceni od 2019. godine. U svom zvuku nastoje da objedine dinamične i progresivne elemente iz težih žanrova sa ambijentalnim teksturama i detaljnim kompozicijama. Na koncertu će odsvirati pesme sa svog prvog EP „Plima“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

СТУДЕНТСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР НОВИ САД