У суботу,  16. новембра 2019. год.  обележено је пето издање Еврепског дана гледалаца  у ЕУ Инфо кутку, Булевар Михајла Пупина 17, Нови Сад, а у оквиру евроског пројекта „Be SpectACTive!“.

Пројекат окупља 19 партнера из 15 земаља Европе, и на овај дан су се у просторијама свих партнера физички окупили активни гледаоци како би заједнички дискутовали на тему слободе и одговорили на три питања:

 

  1. Шта за вас значи слобода?
  2. Да ли сте икада доживели слободу у извођачкој уметности?
  3. Можете ли описати тај осећај?

Догађај су пратили уметници који су забележили атмосферу и утиске кроз уметнички рад.  Наш догађај пратила је дигитална уметница Ивана Гeлић. Погледајте како је она доживела Европски дан гледалаца:

Европски дан гледалаца је пре свега био посвећен групама младих активних гледалаца и кустоса који учествују у активностима спроведеним у оквиру програма „Be SpectACTive!“, али и другим људима и професионалцима који су заинтересовани за праксе укључивања.

Уколико вас занима позоришна уметност,  и уколико желите да се прикључите већ оформљеној групи активних гледалаца, тзв. Селектора и на тај начин учествујете у организацији и селекцији другог издања Фестивала УПАД, пријавите се на skcnsbespectactiveselektor@earthpr.rs

Више информација о фестивалу УПАД можете погледати овде.