Festival evropskog filma od 15. do 21. avgusta u SKCNS Fabrici

Festival evropskog filma održaće se od 15. do 21. avgusta u SKCNS Fabrici. Tokom ovih sedam dana, u Fabrici će biti prikazana dela savremene evropske kinematografije na temu odrastanja i migracija, a poseban deo programa biće posvećen projekciji francuskih filmova, kao i filmskih dela koja tematizuju društvene probleme, iz opusa festivala Uhvati film. Festival organizuje EU info point Novi Sad, a ovogodišnji partneri su SKC Novi Sad, Filmski festival „Uhvati film“ Novi Sad, Institut français de Serbie, NOVI SAD / Francuski institut NOVI SAD i Novosadski volonterski servis. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

PROGRAM:

15.08. PONEDELJAK

20h Karavan “Uhvati film”
LIBERATION/OSLOBOĐENJE
Poljska 2009. (21′)
R: Veronica Andersson
U: Steven T. Bartlett, Aladine Naamou, Navid Negahban

20:30h
GODS OF MOLENBEEK/BOGOVI MOLENBEKA
Finska, Belgija, Nemačka 2019. (1h 13′)
R: Reetta Huhtanen
U: Aatos Flores, Amine Mohamed Bennaa, Flo Charlier

16.08. UTORAK

20h Karavan “Uhvati film”
DEAF LOVE/GLUVA LJUBAV
Italija 2019. (15′)
R: Michele Bertini

20:30h
EASY LIVING/LAGODAN ŽIVOT
Italija 2019. (1h 33′)
R: Adam Keleman
U: Caroline Dhavernas, McCaleb Burnett, McCaleb Burnett

17.08. SREDA

20h Karavan “Uhvati film”
SACRÉ COEUR/SVETO SRCE
Francuska 2016.(13′)
R: Hicham Harrag, Samir Harrag, Ai Huynh
U: Samir Harrag, Dorcas Coppin, Benjamin Nissen

20:30h
AURORA
Finska 2019. (1h 46′)
R: Miia Tervo
U: Mimosa Willamo, Mimosa Willamo, Elá Yildirim

18.08. ČETVRTAK

20h Karavan “Uhvati film”
INTOLERANCE/NETOLERANCIJA
Italija 2020. (15′)
R: Giuliano Giacomelli, Lorenzo GiovengaIta
U: Marco Marchese, Marial Bajma-Riva, Luca Di Giovanni

20:30h
INVISIBLE/NEVIDLJIVI
Litvanija, Letonija, Ukrajina, Španija 2019. (1h 42′)
R: Ignas Jonynas
U: Dainius Kazlauskas, Darius Bagdziunas, Paulina Taujanskaité

19.08. PETAK

19:30h
OSCAR AND LILY/OSKAR I LILI
Nemačka 2020. (1h 42′)
R: Arash T. Riahi
U: Rosa Zant, Leopold Pallua, Anna Fenderl

21:30h
ENORMOUS/OGROMNA
Francuska 2019. (1h 38′)
R: Sophie Letourneur
U: Marina Foïs, Jonathan Cohen, Jacqueline Kakou

20.08. SUBOTA

19:30h
LITTLE LION/MALI LAV
Francuska 2013.(1h 42′)
R: Samuel Collardey
U: Marc Barbé, Mytri Attal, Anne Coesens, Olivier Berner

21:30h
BAD POEMS/LOŠE PESME
Mađarska, Francuska 2018.(1h 37′)
R:Gábor Reisz
U: Gábor Reisz,Katica Nagy, Zsolt Kovács

21.08. NEDELJA

19:30h
MAN UP!/BUDI MUŠKO!
Francuska 2019.(1h 28′)
R: Benjamin Parent
U: Thomas Guy, Benjamin Voisin, Isabelle Carré

21:30h
MY THOUGHTS ARE SILENT/MOJE MISLI SU NEME
Ukrajina 2019. (64′)
R: Antonio Lukich

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR NOVI SAD