Objavljeno stoto muzičko izdanje SKC Novi Sad

Stoto CD izdanje Studentskog kulturnog centra Novi Sad „Live at To Be Punk. Festival.“ sadrži snimke 17 bendova sa nastupa na „To Be Punk. Festival“-u, u proteklih trinaest godina, koliko Festival postoji. Na ovoj kompilaciji našli su se domaći i inostrani bendovi „Apsurd“, „All Except One“, „The Works“, „Atheist Rap“, „Cock Sparrer“, „Proleće“, „Lineout“, „Oferta Especial“, „Mitesers“, „Kurve“, „Red Dons“, „Shock Troopers“, „Fiskalni račun“, „SNB“, „Shoplifters“, „Totalni promašaj“ i „Still Bleeding“.

„To Be Punk.Festival.“ je u svojih 13 izdanja ugostio gotovo dve stotine bendova, a kako mogućnosti nisu uvek dozvoljavale da svaki Festival bude snimljen profesionalnom audio-video opremom, na ovom izdanju nalaze se snimci nastupa određenih bendova iz 2010, 2019. i 2020. godine.

Prvo muzičko izdanje koje je objavljeno u samostalnoj produkciji SKCNS-a, u maju 2006. godine, pratilo je knjigu „Novosadska pank verzija“ i sadržavalo je čak 57 pesama, na duplom CD-u. Do kraja te godine izašao je i debi-album pank sastava „Shoplifters“, „Technicolor Melodies“, što je ujedno prvi zvanično objavljeni samostalni album jednog benda u izdanju SKCNS.

Osim brojnih debi-albuma, tokom svih ovih godina objavljena su i neka kultna ostvarenja koja nikada pre toga nisu postajala na disku poput albuma bendova „Generacija bez budućnosti“, „Vrisak generacije“, „Provokacija“…

Osim brojnih pank, rok i drugih gitarskih bendova, podrška je neretko pružana i kvalitetnim umetnicima, pojedincima i sastavima, najrazličitijih nekomercijalnih muzičkih žanrova. U saradnji sa časopisom „Nova misao“, SKCNS je objavio CD albume Borisa Kovača, Branke Parlić te gudačkog kvarteta „TAJJ“ sa numerama naše čuvene kompozitorke Aleksandre Vrebalov. Takođe, SKCNS je objavio i jedini samostalni album klarinetiste i saksofoniste Deže Molnara, a tu su i brojni drugi veoma kvalitetni džez, bluz i albumi klasične muzike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR NOVI SAD