Студентски културни центар Нови Сад, као партнер на пројекту BeSpectACTive!, и представници РТС-а учествовали су на Међународној конференција за новинаре пројекта BeSpectACTive! (Пројекат је подржала Креативна Европа) одржаној 13. фебруара у Бриселу. Конференцији су поред представника свих партнера учествовали и представници Европске комисије, представници IETM-a, као и други уметници и професионалци у култури.

Овом приликом представљени су циљеви и досадашња пракса већине актера, а истовремено је покренута расправа око активнијег учешћа културне политике на нивоу ЕУ, као и локалних политика које би требало да поставе у центар својих интересовања учешће и активни ангажман у сценским уметностима. Као пример добре праксе, на Конференцији је представљен видео о учешћу активних гледалаца СКЦНС-а у копрограмирању позоришног фестивала УПАД у оквиру овог пројекта.

На редовном састанку партнера и продукција у Кортрајку 14. и 15. фебруара једна од кључних тема је била избор међународне копродукције чији ће извршни продуцент бити СКЦНС у сарадњи са копродуцентима из Будимпеште, Прага и Монпељеа, а чија ће премијера бити одржана у Новом Саду почетком 2021. године. Уметници ће, сем финансијске подршке, добити и могућност да проведу до 11 дана у сваком од партнерских градова на уметничким резиденцијама, да сарађују са партнерским организацијама и локалним уметницима и да креирају део свог перформанса тамо.

BeSpectACTive!  је почео 2014. године, а његово друго издање укључује 19 партнера у коме учествују позоришта, фестивали, универзитети и истраживачки центри, који се налазе у 15 различитих европских земаља. Пројекат експериментише различитим формама уметничких продукција којима је циљ да окупљају уметнике, професионалце и грађане. Заједничко програмирање, управљање и завршни рад само су неке од кључних речи које су део лексикона Пројекта. BeSpectACTive! је активно-истраживачка и продукцијски оријентисана мрежа, која је од почетка поставила гледаоце у средиште уметничких и организационих процеса. У оквиру пројекта уметници, културни професионалци и грађани заједнички раде на укључивању свих заинтересованих стварајући транскултурну Европу.