У суботу,  16. новембра 2019. године, обележено је пето издање Европског дана гледалаца у ЕУ Инфо кутку, Булевар Михајла Пупина 17, Нови Сад, а у оквиру европског пројекта BeSpectACTive!2.

Пројекат окупља 19 партнера из 15 земаља Европе, и на овај дан су се у просторијама свих партнера физички окупили активни гледаоци како би заједнички дискутовали о теми слободе и одговорили на три питања:

 

  1. Шта за вас значи слобода?
  2. Да ли сте икада доживели слободу у извођачкој уметности?
  3. Можете ли описати тај осећај?

Догађај су пратили уметници који су забележили атмосферу и утиске кроз уметнички рад.  Наш догађај пратила је дигитална уметница Ивана Гeлић. Погледајте како је она доживела Европски дан гледалаца!

Европски дан гледалаца је пре свега био посвећен групама младих активних гледалаца и кустоса који учествују у активностима спроведеним у оквиру програма BeSpectACTive!2, али и другим људима и професионалцима који су заинтересовани за праксе укључивања.

Уколико вас занима позоришна уметност, и уколико желите да се прикључите већ оформљеној групи активних гледалаца, тзв. Селектора и на тај начин учествујете у организацији и селекцији другог издања Фестивала „Упад“, пријавите се путем имејла: skcnsbespectactiveselektor@earthpr.rs

Више информација о фестивалу „Упад“ можете погледати овде.