Позивамо све младе људе, пре свега љубитеље позоришне уметности да се прикључе пројекту BeSpectACTive!2 и постану млади СЕЛЕКТОРИ!

Пројекат BeSpectACTive!2 је друга едиција међународног четврогодишњег пројекта сарадње у коме учествује 19 партнера из 14 земаља. Пројекат је посвећен пре свега развоју публике у извођачким уметностима. Овај пројекат се реализује у оквиру ЕУ програма Креативна Европа – Култура. Више информација о самом пројекту можете наћи путем веб-сајта www.bespectactive.eu.

СКЦ Нови Сад, као партнер за Србију окупио је специјалну групу активних гледалаца, тзв. Селектора који се састају два пута месечно на састанцима „Копрограмирања“. На састанцима, група активних гледалаца се упознаје са савременим тенденцијама у Европској уметности и култури, са радом и програмима европских организација и фестивала и активно учествује у критичким дебатама о програмима културе као и у доношењу одлука о програмима СКЦ-а, такозваном копрограмирању. Циљ “Копрограмирања” је да се кроз укључивање Селектора, програми СКЦНС-а прилагоде потребама публике, пре свега младе публике.

Група младих Селектора је до сада учествовала у креирању и организацији новог позоришног фестивала „Упад“! Више о овом фестивалу прочитајте овде. „Упад“ се показао као врло успешан и посећен фестивал, са оригиналном и занимњивом концепцијом, првенствено намењен младима, и као такав ће наставити да живи. Следеће издање фестивала „Упад“ планирано је за мај 2020. године.

Поред ових активности, Селекторима је поверена и улога селекције и анализе пристиглих предлога пројеката за продукцију позоришне представе у оквиру пројекта BeSpectАCTive!2.

Да ли су неопходне посебне вештине да постанете Селектор интернационалног пројека?

Не! Селектори не морају бити професионалци. То нису ни глумци, ни плесачи, ни режисери, ни кореографи, ни позоришни радници. Селектори су млади људи, гледаоци, заинтересовани за позориште, плес и савремену кореографију.

Придружите се групи и постани Селектор! Буди део групе младих и креативних појединаца који утичу на развој културног живота Новог Сада.

Пријаве (име и презиме, образовање, контакт) пошаљите имејлом на skcnsbespectactiveselektor@earthpr.rs и бићете обавештени о следећим активностима.