Позивамо све младе људе, пре свега љубитеље позоришне уметности да нам се прикључе и присуствују нашем петом по реду састанку под називом „Копрограмирање“ у оквиру европског пројекта BeSpectACTive!2.
„Копрограмирање“ је једна од фаза овог четворогодишњег пројекта, на којем се окупљају млади људи, где имају прилику да дискутују о позоришној уметности и учествују у селекцији позоришних представа за културни програм Студентског културног центра Новог Сада.  Иако је ово већ пети састанак по реду није касно да нам се сада прикључите и тако постанете део тима који је осмислио и дефинисао позоришни фестивал који ће се одржати у Новом Саду крајем октобра и почетком новембра.
Састанак ће се одржати 27. септембра од 18.00 часова у Културној станици Свилара.
Дођите да видите о чему се ради! Постаните Селектор и део групе младих и креативних појединаца који утичу на развој културног живота Новог Сада. На овом састанку фокус ће бити на одабиру имена Фестивала,
као и свим организационим детаљима његовог функционисања.

Више о самом пројекту можете прочитати у наставку текста:

Пројекат „Be SpectActive2“ је друга едиција међународног четврогодишњег пројекта сарадње у коме учествује 19 партнера из 14 земаља. Пројекат је посвећен пре свега развоју публике у извођачким уметностима. Овај пројекат се реализује у оквиру ЕУ програма Креативна Европа – Култура. Више информација о самом пројекту можете наћи на интернет страници www.bespectactive.eu 

СКЦ Нови Сад као партнер за Србију окупио је специјалну групу активних гледалаца, тзв. Селектора који се састају два пута месечно на састанцима „Копрограмирања“. На састанцима, група активних гледалаца биће упозната са савременим тенденцијама у Европској уметности и култури, са радом и програмима европских организација и фестивала и моћи ће активно да учествује у критичким дебатама о програмима културе, као и у доношењу одлука о програмима СКЦ-а, такозваном копрограмирању. Циљ “Копрограмирања” је да се кроз укључивање Селектора, програми СКЦНС-а прилагоде потребама публике, пре свега младе публике.
Група ће имати могућност да по свом избору организује гостовања неких уметника и представа у Новом Саду и модерира разговоре са уметницима након представа. Поред тога, учествоваће у селекцији и анализи годишњих интернационалних представа у оквиру Пројекта. На састанцима се Селектори детаљно упознају са свим фазама и циљевима пројекта BeSpectACTive!2.
Да ли су неопходне посебне вештине да постанете Селектор интернационалног пројека? Не! Селектори не морају бити професионалци. То нису ни глумци, ни плесачи, ни режисери, ни кореографи, ни позоришни радници. Селектори су млади људи, гледаоци, заинтересовани за позориште, плес и савремену кореографију.

Придружите се групи и постани Селектор, пријаве пошаљите путем имејла на skcnsbespectactiveselektor@earthpr.rs