01-Ауг / 21-23ч / Nothern Soul / биоскоп

Фестивал паралелне визије, филм Велика Бритнија , 102 мин. Прича о плесним залуђеницима, смештена у Лондон 70-их година.

02-Ауг / 20-23ч / Бранимир и непријатељи, 50 година Wоодстоцк-а / концерт

На раскрсници Џонија Кеша и Штулића, измедју сурфовања на Дунаву и котрљања на Балкану, рокенрол десперадо Бранимир Росић са својим Непријатељима дејствује на неколико колосека. Поводом 50 година Вудстока прича на Брод Театру ће бити обједињена као својеврстан best of ауторских и cover радова. Не пропустите истинску рокенрол авантуру.

03-Ауг / 20-23ч / Неми песник / концерт

Неми песник је новосадски бенд, настао 2018. Године. Обједињујући у себи жељу да буде аутентичан део наших простора, а да притом учини омаж највећим светским бендовима двадесет и првог века, попут Arctic Monkeys, Muse, The Killers и других, Неми песник пева о овдашњим животима и судбинама, користећи музичке инспирације које долазе са разних крајева света и из разних жанрова. Чланови бенда су: Милан Марковић (вокал), Марко Алексић (гитара), Никола Борчић (бас), Саша Игњатовић (бубњеви).

04. i 05. -Авг / 18-20ч / Таласи Дунава / радионица + дечија представа

Кроз различите драмске ситуације, учимо децу важним еколошким и културним темама на савремен и занимљив начин. Интерактивним процесом, деца самостално долазе до сазнања и на тај начин озбиљније схватају своју улогу у очувању животне средине. Уколико желите да ваше дете, узраста од 7 до 13 година учествујe на радионици пријавите га путем емаил адресе: teatar34@gmail.com.

05-Ауг / 21-23ч / DOA 1949, Амерички кутак / биоскоп

Режија: Рудолф Мате, Глумци: Едмонд О’Брајан, Памела Бритон

Синопсис: Франк Биглов, којем је речено да је отрован, има само још пар дана живота и покушава да открије ко га је отровао и зашто.

06-Ауг / 21-23ч / Јавна личност, Француски институт / биоскоп

Режија: Ањес Жауи

Играју: Ањес Жауи, Жан-Пјер Бакри, Леа Дрикер

Синопсис: Некадашња звезда малих екрана, Кастро, живи од старе славе и бави се водитељством. Возач га одвози на журку поводом усељења његове продуценткиње и дугогодишње пријатељице Натали, која је купила прелепу кућу надомак Париза. Њена сестра, Елен, уједно Кастрова бивше жена, такође је позвана на прославу. Кад су били млади, делили су исте идеале, али је успех учинио Кастра прагматичнијим (и циничнијим), док је Елен остала верна својим уверењима. Њихова ћерка Нина, која је написала књигу инспирисану животом својих родитеља им се такође придружује. Док је Кастро сведок вртоглавог пада своје популарности, Елен га очајнички наговара да у своју емисију позове мигранткињу из Авганистана…

07-Ауг / 20-23ч / Ненад Патковић и Гилета Слим, 50 година Wоодстока / концерт

Акустични блуз дуо који је активан од 2012. године. Ови енергични момци оживљавају дух древног блуза, од тридесетих до седамдесетих година ХХ века.

08- Ауг / 20-23ч / Ново културно насеље / биоскоп

Ново културно насеље је удружење основано 2014.године. Мисија НКН-а јесте оснивање Културног центра на Новом насељу, делу града који броји преко 40.000 становника. Овим поводом приказаће серију филмова из селекције „Златни чеп“ фестивала „21114“:

Сунце, врати се, 11′ / Србија, 2017, режија: Милица Јокић

Мишко, 16′ / Македонија, 2018, режија: Ханис Багасхов

Шафарикова 19, 20′ / Србија, 2019, режија: Лана Павков

Прича о старијем брату, 10’ /Србија, 2018, анимација и режија: Филип Игњатовић

Ми смо видели лето, 20′ / Србија, 2019, режија: Никола Стојановић

Ања Гања, 19′ / Словенија, 2017, режија: Петер Бизјак

Кратки филм о кино ентузијазму, 29′ / Србија, 2019, режија: Филип Марковиновић

09-Ауг / 20-23ч / Војвођански блуз бенд, 50 година Wоодстока / концерт

Најновија реинкарнација чувене новосадске франшизе. Од Андрле, преко Гагија, Богде, Јане и других до Атиле, Воје, Барбуна и Радета. На облаку пловим драга, Од нуле опет, Неко као ти, Воз, Били Кид, Време је за Нови Сад и још пуно песама по којима је ВББ препознатљив, наравно у новим аранжманима. Још један концерт на Брод Театру поводом 50 гидна Вудстока.

10-Ауг / 20-23ч / All is by My Side, филм о Јими Хендриx-у, 50 година Wоодстокa / биоскоп

Фестивал паралелне визије: биографски филм о почецима и слави чувеног гитаристе Јими Хендриx-а.

11-Ауг / 20-23ч / Киноплов / говорни програм + биоскоп

„Киноплов“ оживљава призоре Новог Сада из средине прошлог века, доноси путовање у време док су улицама града још увек саобраћали трамваји. Филмски снимци забележени камером чланова Кино клуба Нови Сад су сведочанство како се град кроз време мењао и непроцењив документ једног преломног периода његовог развоја. Током шетњи кроз филмску архиву чућете и видећете причу о граду који се ужурбано мења, о људима који су снимали те филмове, као и зашто је филмски аматеризам веома важан сегмент културног наслеђа.

„Киноплов“ је део пројекта „Шетње кроз културно наслеђе“ који се реализује у сарадњи са Фондацијом „Нови Сад 2021-Европска престоница културе“.

12-Ауг / 21-23ч / Златна грозница 1927 / Амерички кутак / биоскоп

Режија и глума Чарли Чаплин. Синопсис: Истражитељ одлази у Клондик у потрази за златом и налази га. Али поред злата налази још много тога.

13-Ауг / 21-23ч  / Пулен, Француски институт / биоскоп

Режија: Матје Сапен Играју: Александра Лами, Финеган Олдфилд, Жил Коен

Синопсис: Млади политичар Арно Жорес се игром случаја придружује тиму који води изборну кампању једног председничког кандидата. Он је асистент Ањес Караџић, задужене за односе са јавношћу, моћне жене чије га искуство привлачи и фасцинира. Она га не штедећи учи тактици вођења кампање и уз њу сведочи бројним играма и ривалитетима између чланова тима, да би и у њему самом порасла велика жеља за бескрупулозним пењањем на лествици моћи.

14- Ауг / 21-23ч / Буто перформанс / плесни перформанс

Група независних буто плесача и перформера окупила се са свих крајева света под именом „Subbody Resonance Butoh“ и представиће нам своју уметност у оквиру европске турнеје под називом  „Животна резонанца“ .  Животна резонанца посвећена је истраживању занемареног садржаја психе путем разних метода, претварајући ове материјале у креацију. На овом линку можете погледати један од њихових перформанса.

15-Ауг / 21-23ч / Плави птичић, 50 година Wоодстока / концерт

All Stars bend  свира Best Of 60’s : Роберт Радић – бубњеви ( „Велики Презир“ ) , Зоран Лекић – гитара ( „Атеист Реп“ ), Роберт Телчер – фитара ( „Партибрејкерс“ и „Велики Презир“ ), Душан Шеварлић – бас гитара („Антон и Хеви Хипи Бејби“ ), Горан Половина – вокал, ак.гитара и усна хармоника („Минстрел“).

Wодсток фестивал ове године слави свој 50. рођендан. Три дана дешавања, колико је трајао, отворио је 15. августа 1969. песмом „Фреедом“, легендарни Ричи Хавенс. Будите са Птичићима, ово је јубилеј свих нас.

16-Ауг / 20-23ч / Кецкец и Шинобуси, 50 година Wоодстока / концерт

Кецкец – Након одличног албума „Песме из година успаваног разума“ урађеним са сопственим бендом Кец Кец & Ацид Фолк Орцхестра (издавач НС СКЦ 2010.) и периода свирања и промовисања истог, прошло је поприлично времена и публика са великим исчекивањем очекује да незванично најбољи новосадски кантаутор новијег доба поново експлодира. Наступ на Броду Театру је велика жеља Милана Керезовића, популарног КецКеца да да свој допринос прослави 50 година инспиративног Вудстока.

Шинобуси – Сада већ пунолетан, на раскршћу са рок поджанровима, блуз најновијих дана, након пет албума и гомилом песама попут чамца на Тиси и Лађе своју станицу ће имати и на Брод Театру. Разлог више него добар, прослава 50 година чувеног Вудстока.

17-Ауг / 20-23ч / Android & Tilted Boys, 50 година Wоодстока / концерт

Андрија Бабовић је публици у Србији и региону познат као дугогоришњи гитариста пост-панк ветерана White Rabbit Band. У претходних 20 година, у својој колекцији има бројне наступе и сарадње са многим домаћим и страним извођачима.
На концерту у Новом Саду наступиће у друштву чланова београдских састава Titled и Magic Bush, који су добро познати љубитељима рокенрола.

Публика ће имати прилику да ужива у репертоару рокенрол нумера из 50-их, 60-их и 70-их година: Rolling Stones, Johnny Winter, Freddy King, Tommy Tucker, Eric Burdon & The War, The Kinks, Van Morrison, The Doors, Chuck Berry, Elvis Presley, The Sonics и др. Специјално за прилику 50. годишњице Вудстока, бенд ће извести и неке од нумера које су обележиле овај фестивал (Canned Heat, Richie Havens, Crosby Stills Nash & Young, Jimi Hendrix…)

Тренутну поставу чине: Андрија Бабовић – Андроид (гитара И вокал), Срдјан Ставрић – Ђиђа (вокал и перкусије), Слободан Величковић – Боби Ван Кеноби (бас и вокал), Бане Сербула (гитара) и Иван Станковић – Газда Ивча (бубњеви и вокал).

Предигра на Брод Театру: Dee Jay Minya Ramone (Вудсток сет листа).

18-Ауг / 20-23ч / Јосип А Лисац / промоција албума / концерт

Бенд ЈАЛ, настаје 2009. године у Новом Саду. Као иницијатор идеје, певач, текстописац и композитор већине песама поставља се Ведран Феризовић, уз повремене ангажмане појединих чланова, док бенд потписује све аранжмане. ЈАЛ окупља музичаре различитих извођачких стилова и афинитета, те се с тога њихова музика не може укротити неким од стандардних праваца рокенрола. Ипак највећи део стваралаштва ослања се на ска/реге ритмове и форме. Музички стилови којима се ЈАЛ користи, а који у међусобном додиру проширују могућности алтернативне музике двадесетпрвог века, јесу још и рок, блуз, фолк, џез, панк…

Албум „Измишљена сећања“ представља излет бенда ЈАЛ у поље поп/реге музике са јасним текстуалним порукама добронамерности, једнакости, љубави, указивања на зло, конкурентности здраве мисли и неухватљивости случајности. Измишљено сећање је непрепричана слика коју од раније знаш, уз помоћ које и препознајеш тзв. новости, радујеш се, тугујеш, користиш или не волиш одеђену приказу.

19-Ауг / 21-23ч / Филмска прича о природи Војводине / биоскоп

Филмови који ће бити приказани су “Беле роде моје равнице” и “ Заштићена природна добра Новог Сада”.  Аутор филмова је Оливер Фојкар, дипломирани биолог и филмски ставаралац, добитник  је престижних међународних филмских награда на фестивалима широм Европе. Створио је велики број научно-популарних филмова из области природе и екологије.

20-Ауг / 21-23ч / Лепотица и лепотица, Француски институт / биоскоп

Режија: Софи Филијер Играју: Сандрин Киберлен, Агат Бонитзер, Мелвил Пупо Двадесетогодишња Марго упознаје четрдесетпетогодишњу Марго: све их спаја, и делује као да је реч и једној истој особи у различитим добима живота …

21-Ауг / 20-23ч  / Кад сам био гарав, Југослав Краинов / позоришна представа

У збирци песама „Грави сокак“ посвећеној Милету Дилеји, пријатељу Микиног детињстава, Мирослав Антић нам са љубављу и са пуно духа говори о својим пријатељима, циганској деци, и њиховом свету који живи у Гаравом сокаку. Кроз приче о другарству, страху, тугама, одрастању, љубави и сновима, песник нас упознаје са животом у Гаравом сокаку кроз дечије очи, гледа на свет онако како га они виде. Ово весело циганско вашариште са неколико суза и капи кише у музичко – сценском облику изводе глумци: Сања Ристић Крајнов и Југослав Крајнов уз музичку пратњу Ненада Патковића.

22-Ауг / 20-23ч / Оff Нови Сад / биоскоп

Организација Оff Нови Сад је основана 2018. године са циљем да се побољша културна понуда у нашем граду. Организација је до сад организовала преко 15 пројекција филмова који нису били на биоскопским репертоарима. Оff Нови Сад жели да у будућности покаже што више ангажоване, ауторске, актуелне  и алтернативне уметности.

Овом приликом приказаће нам филм „Мајчи“, документарни филм хрватског аутора Јосипа Лукића.

23-Ауг / 20-23ч / Prorock Angels, 50 година Wоодстока / концерт

Највећи фанови Ролинг Стонса међу НС музичарима и најбољи НС музичари међу Ролинг Стонс фановима који су преживели Urban Jungle, Voodoo Lounge, Bridges to Babylon, Bigger Bang, On Fire и No Filter турнеје…Овог пута у мисији прославе 50 година Вудстока.

24-Ауг / 20-22h / Трибина: 50 година Вудстока / говорни програм

Поводом обележавања годишњице од одржавања најзначајнијег фестивала у историји рокенрола, Вудстока, на трибини ће говорити Мома Бајац, Синиша Бокан и Петар Пеца Поповић, а модератор ће бити Обрад Шкрбић.

24-Ауг / 22-23ч / Moonshine Alligators, 50 година Wоодстока / концерт

Новосадска рокабили атракција изводи незаборавне песме својих узора: Елвис Присли, Карл Перкинс, The Shadows, Џони Кеш, Stray Cats, The Clash… Музика 50-их и 60-их у функцији прославе 50 година Вудстока.

25-Ауг / 21-23ч / Тим Маиа, бразилски филм / биоскоп

Бразилски филм, биографски, драма, мјузикл – отац бразилске соул и функ музике.

26-Ауг / 12ч / XIV међународни новосадски књижевни фестивал

Друштво књижевника Војводине, као организатор фестивала један део програма реализоваће на Брод театру. Гости XIV фестивала  биће  20 страних писаца (из Енглеске, Француске, Немачке, Русије, Пољске,  Мађарске, Шпаније  и др) и преко 30 из Србије. У процес ће бити укључено 15 преводилаца. Учествоваће и око 30 музичара. Гост фестивала биће Мађарска.

На Фестивалу учествују добитници престижних европских награда за поезију; награде Артур Рембо Жан Лик Депакс и награде Адонис Едуардо Мога.

Фестивал почиње 26.08. у 12,00 сати конференцијом за штампу на Брод театру.

27-Ауг / 21-23ч / Као дечаци, Француски институт / биоскоп

Режија: Жилијен Алар Играју: Макс Бублил, Ванеса Гид, Солен Риго Ремс, година 1969. Синопсис: Искусни заводник и спортски новинар Пол Кутар одлучује да организује фудбалску утакмицу женских тимова како би напакостио директору спортског журнала у ком ради. Његова омиљена непријатељица, Емануела Брино, директорова секретарица, принуђена је да му у томе асистира. Не бивајући свесни својих дела, њихове размирице ће проузроковати рађање прве женске фудбалске екипе у Француској.

28-Ауг / 21-23ч / Experimental Superstars, фестивал експерименталног филма / биоскоп

Experimental Superstars је фестивал експерименталног филма, музичког видеа и остали аудио-визуелних форми које користе филмски језик. Намењен је граничним подручјима филма и негује пре свега апстрактне форме, настојећи да промовише визуелну компоненту филма, као и истраживање и креативне помаке у коришћењу филмског језика. Ово је пето издање фестивала и имаће две селекције: селекцију експерименталног филма и селекцију музичког видеа.

30-Ауг / 20-23ч / М.У.Д.А./ концерт

Mutant Urban Dance Ansabl (М.У.Д.А.) је трочлана банда из Новог Сада која свира њу-вејв/рок/функ/панк на две бас гитаре и бубњевима. Заразних рифова, моћног ритма, и уз минимализам на текстовима, ова весела скупина почиње са радом 2014. Бенд тренутно промовише актуелни албум, док се у исто време ради на новом материјалу. Посебан адут бенда су енергични ливе наступи, јер је то управо оно у чему највише уживају!

Чланови бенда су Марко Вулиновић (бас и вокал), Ненад Грбушић (бас) и Александар Миловановић – Леса (бубањ и вокал).

31-Авг / 21-23ч / Shoplifters / промоција албума / концерт

Нови албум под називом „Secret Free World“ биће објављен 16. августа. Албум чини 11 нових песама снимљених током марта 2019. у новосадском студију Fluid Noise, за чију продукцију су заслужни Александар Јовановић и Shoplifters. Трећи званични албум бенда на винилу потписује чак пет страних издавача. Такође, албум ће бити доступан и на касети, заслугом беочинске Underground Disco екипе.  Оба издања у Србији ће моћи да се набаве директно од бенда, док ће албум у дигиталном облику бити доступан на Shoplifers Bandcamp страници.