1. августа Nothern Soul биоскоп

Фестивал паралелне визије, филм из Велике Британије. Прича о плесним залуђеницима, смештена у Лондон 70-их година.

2. августа, Бранимир и непријатељи, 50 година Вудстока / концерт

На раскрсници Џонија Кеша и Штулића, између сурфовања на Дунаву и котрљања на Балкану, рокенрол десперадо Бранимир Росић са својим Непријатељима дејствује на неколико колосека. Поводом 50 година Вудстока прича на Брод театру ће бити обједињена као својеврстан best of ауторских и cover радова. Не пропустите истинску рокенрол авантуру.

3. августа Неми песник / концерт

Неми песник је новосадски бенд, настао 2018. године. Обједињујући у себи жељу да буде аутентичан део наших простора, а да притом учини омаж највећим светским бендовима двадесет и првог века, попут Arctic Monkeys, Muse, The Killers и других, Неми песник пева о овдашњим животима и судбинама, користећи музичке инспирације које долазе са разних крајева света и из разних жанрова. Чланови бенда су: Милан Марковић (вокал), Марко Алексић (гитара), Никола Борчић (бас), Саша Игњатовић (бубњеви).

4. и 5. августа Таласи Дунава / радионица + дечја представа

Кроз различите драмске ситуације, учимо децу важним еколошким и културним темама на савремен и занимљив начин. Интерактивним процесом, деца самостално долазе до сазнања и на тај начин озбиљније схватају своју улогу у очувању животне средине. Уколико желите да ваше дете, узраста од 7 до 13 година учествујe на радионици пријавите га путем имејл адресе: teatar34@gmail.com.

5. августа DOA 1949, Амерички кутак / биоскоп

Режија: Рудолф Мате, Глумци: Едмонд О’Брајан, Памела Бритон

Синопсис: Франк Биглов, којем је речено да је отрован, има само још пар дана живота и покушава да открије ко га је отровао и зашто.

6. август Јавна личност, Француски институт / биоскоп

Режија: Ањес Жауи

Играју: Ањес Жауи, Жан Пјер Бакри, Леа Дрикер

Синопсис: Некадашња звезда малих екрана, Кастро, живи од старе славе и бави се водитељством. Возач га одвози на журку поводом усељења његове продуценткиње и дугогодишње пријатељице Натали, која је купила прелепу кућу надомак Париза. Њена сестра, Елен, уједно Кастрова бивше жена, такође је позвана на прославу. Кад су били млади, делили су исте идеале, али је успех учинио Кастра прагматичнијим (и циничнијим), док је Елен остала верна својим уверењима. Њихова ћерка Нина, која је написала књигу инспирисану животом својих родитеља такође им се придружује. Док је Кастро сведок вртоглавог пада своје популарности, Елен га очајнички наговара да у своју емисију позове мигранткињу из Авганистана…

7. августа  Ненад Патковић и Гилета Слим, 50 година Вудстока / концерт

Акустични блуз дуо који је активан од 2012. године. Ови енергични момци оживљавају дух древног блуза, од тридесетих до седамдесетих година ХХ века.

8. августа Ново културно насеље / биоскоп

Ново културно насеље је удружење основано 2014. године. Мисија НКН-а јесте оснивање Културног центра на Новом насељу, делу града који броји преко 40.000 становника. Овим поводом приказаће серију филмова из селекције „Златни чеп“ фестивала „21114“:

„Сунце, врати се“, 11′ / Србија, 2017, режија: Милица Јокић

„Мишко“, 16′ / Македонија, 2018, режија: Ханис Багасхов

„Шафарикова 19“, 20′ / Србија, 2019, режија: Лана Павков

„Прича о старијем брату“, 10’ /Србија, 2018, анимација и режија: Филип Игњатовић

„Ми смо видели лето“, 20′ / Србија, 2019, режија: Никола Стојановић

„Ања Гања“, 19′ / Словенија, 2017, режија: Петер Бизјак

„Кратки филм о кино ентузијазму“, 29′ / Србија, 2019, режија: Филип Марковиновић

9. августа Војвођански блуз бенд, 50 година Вудстока / концерт

Најновија реинкарнација чувене новосадске франшизе. Од Андрле, преко Гагија, Богде, Јане и других до Атиле, Воје, Барбуна и Радета. „На облаку пловим драга“, „Од нуле опет“, „Неко као ти“, „Воз“, „Били Кид“, „Време је за Нови Сад“ и још пуно песама по којима је ВББ препознатљив, наравно у новим аранжманима. Још један концерт на Брод театру поводом 50 година Вудстока.

10. августа All is by My Side, филм о Џими Хендриксу, 50 година Вудстока / биоскоп

Фестивал паралелне визије: биографски филм о почецима и слави чувеног гитаристе Џимија Хендрикса.

11. августа Киноплов / говорни програм + биоскоп

„Киноплов“ оживљава призоре Новог Сада из средине прошлог века, доноси путовање у време док су улицама града још увек саобраћали трамваји. Филмски снимци забележени камером чланова Кино клуба Нови Сад су сведочанство како се град кроз време мењао и непроцењив документ једног преломног периода његовог развоја. Током шетњи кроз филмску архиву чућете и видећете причу о граду који се ужурбано мења, о људима који су снимали те филмове, као и зашто је филмски аматеризам веома важан сегмент културног наслеђа.

„Киноплов“ је део пројекта „Шетње кроз културно наслеђе“ који се реализује у сарадњи са Фондацијом „Нови Сад 2021-Европска престоница културе“.

12. августа „Златна грозница 1927“ / Амерички кутак / биоскоп

Режија и глума Чарли Чаплин. Синопсис: Истражитељ одлази у Клондик у потрази за златом и налази га. Али поред злата налази још много тога.

13. августа „Пулен“, Француски институт / биоскоп

Режија: Матје Сапен

Играју: Александра Лами, Финеган Олдфилд, Жил Коен

Синопсис: Млади политичар Арно Жорес се игром случаја придружује тиму који води изборну кампању једног председничког кандидата. Он је асистент Ањес Караџић, задужене за односе са јавношћу, моћне жене чије га искуство привлачи и фасцинира. Она га не штедећи учи тактици вођења кампање и уз њу сведочи бројним играма и ривалитетима између чланова тима, да би и у њему самом порасла велика жеља за бескрупулозним пењањем на лествици моћи.

14. августа Буто перформанс / плесни перформанс

Група независних буто плесача и перформера окупила се са свих крајева света под именом Subbody Resonance Butoh и представиће нам своју уметност у оквиру европске турнеје под називом  „Животна резонанца“ .  Животна резонанца посвећена је истраживању занемареног садржаја психе путем разних метода, претварајући ове материјале у креацију. На овом линку можете погледати један од њихових перформанса.

15. августа „Плави птичић“, 50 година Вудстока / концерт

All Stars bend  свира Best Of 60’s : Роберт Радић – бубњеви ( „Велики Презир“ ) , Зоран Лекић – гитара ( „Атеист Реп“ ), Роберт Телчер – фитара ( „Партибрејкерс“ и „Велики Презир“ ), Душан Шеварлић – бас гитара („Антон и Хеви Хипи Бејби“ ), Горан Половина – вокал, акустична гитара и усна хармоника („Минстрел“).

Вудсток фестивал ове године слави свој 50. рођендан. Три дана дешавања, колико је трајао, отворио је 15. августа 1969. песмом Freedom, легендарни Ричи Хавенс. Будите са „Птичићима“, ово је јубилеј свих нас.

16. aвгуста Кецкец и „Шинобуси“, 50 година Вудстока/ концерт

Кецкец – Након одличног албума „Песме из година успаваног разума“ урађеним са сопственим бендом Keckec  & Аcid Folk Orchestra (издавач НС СКЦ 2010) и периода свирања и промовисања истог, прошло је поприлично времена и публика са великим ишчекивањем очекује да незванично најбољи новосадски кантаутор новијег доба поново експлодира. Наступ на Брод театру је велика жеља Милана Керезовића, популарног Кецкеца, да да свој допринос прослави 50 година инспиративног Вудстока.

„Шинобуси“ – Сада већ пунолетан, на раскршћу са рок поджанровима, блуз најновијих дана, након пет албума и гомилом песама попут „Чамца на Тиси“ и „Лађе“ своју станицу ће имати и на Брод театру. Разлог више него добар, прослава 50 година чувеног Вудстока.

17. августа Android & Tilted Boys, 50 година Вудстока / концерт

Андрија Бабовић је публици у Србији и региону познат, као дугогоришњи гитариста пост-панк ветерана White Rabbit Band. У претходних 20 година, у својој колекцији има бројне наступе и сарадње са многим домаћим и страним извођачима.
На концерту у Новом Саду наступиће у друштву чланова београдских састава Titled и Magic Bush, који су добро познати љубитељима рокенрола.

Публика ће имати прилику да ужива у репертоару рокенрол нумера из 50-их, 60-их и 70-их година: Ролингстонса, Џонија Винтера, Фредија Кинга, Томија Такера, Ерика Бурдона & The War, The Kinks, Вана Морисона, Дорси, Чак Берија, Елвис Прислија, The Sonics и др. Специјално за прилику 50. годишњице Вудстока, бенд ће извести и неке од нумера које су обележиле овај фестивал.

Тренутну поставу чине: Андрија Бабовић – Андроид (гитара и вокал), Срђан Ставрић – Ђиђа (вокал и перкусије), Слободан Величковић – Боби Ван Кеноби (бас и вокал), Бане Сербула (гитара) и Иван Станковић – Газда Ивча (бубњеви и вокал).

Предигра на Брод Театру: Dee Jay Minya Ramone (Вудсток сет листа).

18. августа  „Јосип А Лисац“ / промоција албума / концерт

Бенд ЈАЛ, настаје 2009. године у Новом Саду. Као иницијатор идеје, певач, текстописац и композитор већине песама потписује се Ведран Феризовић, уз повремене ангажмане појединих чланова, док бенд потписује све аранжмане. ЈАЛ окупља музичаре различитих извођачких стилова и афинитета, те се с тога њихова музика не може укротити неким од стандардних праваца рокенрола. Ипак највећи део стваралаштва ослања се на ска и реге ритмове и форме. Музички стилови којима се ЈАЛ користи, а који у међусобном додиру проширују могућности алтернативне музике двадесетпрвог века, јесу још и рок, блуз, фолк, џез, панк…

Албум „Измишљена сећања“ представља излет бенда ЈАЛ у поље поп и реге музике са јасним текстуалним порукама добронамерности, једнакости, љубави, указивања на зло, конкурентности здраве мисли и неухватљивости случајности. Измишљено сећање је непрепричана слика коју од раније знаш, уз помоћ које и препознајеш тзв. новости, радујеш се, тугујеш или користиш.

19. август Филмска прича о природи Војводине / биоскоп

Филмови, који ће бити приказани су “Беле роде моје равнице” и “ Заштићена природна добра Новог Сада”.  Аутор филмова је Оливер Фојкар, дипломирани биолог и филмски ставаралац, добитник  је престижних међународних филмских награда на фестивалима широм Европе. Створио је велики број научно-популарних филмова из области природе и екологије.

20. август „Лепотица и лепотица“, Француски институт / биоскоп

Режија: Софи Филијер

Играју: Сандрин Киберлен, Агат Бонитзер, Мелвил Пупо

Двадесетогодишња Марго упознаје четрдесетпетогодишњу Марго: све их спаја, и делује, као да је реч о једној истој особи у различитим добима живота …

21. августа „Кад сам био гарав“, Југослав Крајнов / позоришна представа

У збирци песама „Гарави сокак“ посвећеној Милету Дилеји, пријатељу Микиног детињстава, Мирослав Антић нам са љубављу и са пуно духа говори о својим пријатељима, циганској деци, и њиховом свету који живи у Гаравом сокаку. Кроз приче о другарству, страху, тугама, одрастању, љубави и сновима, песник нас упознаје са животом у Гаравом сокаку, кроз дечје очи, гледа на свет онако како га они виде. Ово весело циганско вашариште са неколико суза и капи кише у музичко – сценском облику изводе глумци: Сања Ристић Крајнов и Југослав Крајнов уз музичку пратњу Ненада Патковића.

22. августа  Оff  Нови Сад / биоскоп

Организација Оff  Нови Сад је основана 2018. године са циљем да се побољша културна понуда у нашем граду. Организација је до сад организовала преко 15 пројекција филмова који нису били на биоскопским репертоарима. Оff Нови Сад жели да у будућности покаже што више ангажоване, ауторске, актуелне  и алтернативне уметности.

Овом приликом приказаће нам филм „Мајчи“, документарни филм хрватског аутора Јосипа Лукића.

23. август Prorock Angels, 50 година Вудстока / концерт

Највећи фанови Ролингстонса међу НС музичарима и најбољи НС музичари међу Ролингстонс фановима који су преживели Urban Jungle, Voodoo Lounge, Bridges to Babylon, Bigger Bang, On Fire и No Filter турнеје…Овог пута у мисији прославе 50 година Вудстока.

24. август трибина: 50 година Вудстока / говорни програм

Поводом обележавања годишњице од одржавања најзначајнијег Фестивала у историји рокенрола Вудстока. На трибини ће говорити Мома Бајац, Синиша Бокан и Петар Пеца Поповић, а модератор ће бити Обрад Шкрбић.

24. августа Moonshine Alligators, 50 година Вудстока/ концерт

Новосадска рокабили атракција изводи незаборавне песме својих узора: Елвис Присли, Карл Перкинс, The Shadows, Џони Кеш, Stray Cats, The Clash… Музика 50-их и 60-их у функцији прославе 50 година Вудстока.

25. август / 21-23ч / Тim Maia, бразилски филм / биоскоп

Бразилски филм, биографски, драма, мјузикл – отац бразилске соул и функ музике.

26. август XIV међународни новосадски књижевни фестивал

Друштво књижевника Војводине, као организатор Фестивала један део програма реализоваће на Брод театру. Гости XIV фестивала  биће  20 страних писаца (из Енглеске, Француске, Немачке, Русије, Пољске,  Мађарске, Шпаније  и др.) и преко 30 из Србије. У процес ће бити укључено 15 преводилаца. Учествоваће и око 30 музичара. Гост Фестивала биће Мађарска.

На Фестивалу учествују добитници престижних европских награда за поезију; награде Артур Рембо Жан Лик Депакс и награде Адонис Едуардо Мога.

Фестивал почиње 26.8. у 12,00 сати конференцијом за штампу на Брод театру.

27. август „Као дечаци“, Француски институт / биоскоп

Режија: Жилијен Алар Играју: Макс Бублил, Ванеса Гид, Солен Риго Ремс, година 1969.

Синопсис: Искусни заводник и спортски новинар Пол Кутар одлучује да организује фудбалску утакмицу женских тимова, како би напакостио директору спортског журнала у ком ради. Његова омиљена непријатељица, Емануела Брино, директорова секретарица, принуђена је да му у томе асистира. Не бивајући свесни својих дела, њихове размирице ће проузроковати рађање прве женске фудбалске екипе у Француској.

28. августа Experimental Superstars, фестивал експерименталног филма / биоскоп

Experimental Superstars је фестивал експерименталног филма, музичког видеа и остали аудио-визуелних форми које користе филмски језик. Намењен је граничним подручјима филма и негује пре свега апстрактне форме, настојећи да промовише визуелну компоненту филма, као и истраживање и креативне помаке у коришћењу филмског језика. Ово је пето издање фестивала и имаће две селекције: селекцију експерименталног филма и селекцију музичког видеа.

30. августа Mutant Urban Dance Ansabl 

Mutant Urban Dance Ansabl  је трочлана банда из Новог Сада која свира њувејв, рок, фанки, панк на две бас гитаре и бубњевима. Заразних рифова, моћног ритма, и уз минимализам на текстовима, ова весела скупина почиње са радом 2014. Бенд тренутно промовише актуелни албум, док се у исто време ради на новом материјалу. Посебан адут бенда су енергични живи наступи, јер је то управо оно у чему највише уживају!

Чланови бенда су Марко Вулиновић (бас и вокал), Ненад Грбушић (бас) и Александар Миловановић – Леса (бубањ и вокал).

31. августа Shoplifters / промоција албума / концерт

Нови албум под називом Secret Free World биће објављен 16. августа. Албум чини 11 нових песама снимљених током марта 2019. у новосадском студију Fluid Noise, за чију продукцију су заслужни Александар Јовановић и Shoplifters. Трећи званични албум бенда на винилу потписује чак пет страних издавача. Такође, албум ће бити доступан и на касети, заслугом беочинске Underground Disco екипе.  Оба издања у Србији ће моћи да се набаве директно од бенда, док ће албум у дигиталном облику бити доступан на Shoplifers Bandcamp страници.