Као и претходних година, и овог лета вас очекује богат и разноврстан програм на Брод театру.

Сви програми су бесплатни и намењени широкој публици у Новом Саду!

Чекамо вас на Београдском кеју, поред моста Дуга!

Пратите нaс и на Фејсбук страници https://www.facebook.com/events/326932661550093/

Програм и сатница:

6. јул / 20-23h / Extreme Blues Dog / концерт

Бразилски one man band Свира хармонику, казо гитару, бубњеве и пева и  све то у исто време.

7. јул / 20-23h / Best Moon RisingTribute to Creedence Clearwater Revival, JIMI HENDRIX Tibute Band – 50 година Вудстока / концерт

JIMI HENDRIX Tibute Band 3/4 Petting Blues Bend у извођењу песама свог највећег хероја. Аутентични звук, аутентични инструменти и начин свирке као што је Хендрикс свирао. Ако цитирамо бравурозног фронтмена, гитаристу и носиоца коврџаве перике, то звучи овако: „Свака свирка је другачија и сваку свирамо са 121% енергије“.

BEST MOON RISING – Tibute to Creedence Clearwater Revival

Слављеничка јубиларна прва свирка за прославу 50 година Вудстока. Добро запамтите ова имена: Зоран, Бане, Влада, Дејан & Роберт. И да, истина је: Кобра и Cat Claw слушају Kridens-e.

8. јул /21-23h/ „Ћутање других“ (El Silencio de los Otros) /  Фестивал европског филма / биоскоп / Алмудена Караседо, Роберт Бахара (2018) , Земље: Шпанија, САД

Синопсис: Тишина других открива велику борбу жртава четрдесетогодишње шпанске диктатуре под генералом Франком, које и дан данас траже правду. Сниман током шест година, филм прати преживеле који припремају револуционарну „аргентинску тужбу“ и боре се против тишине о злочинима против човечности и приказује земљу која је и даље подељена после четири деценије демократије.

Жанр: Документарац

9. јул /21-23h/ Diamatino Фестивал европског филма / биоскоп / Габријела Абрантес и Даниел Шмит (2018), Земље: Португалија, Француска, Бразил.

Синопсис: Дијамантино, највећа светска фудбалска звезда, губи свој карактеристични осећај за лопту и, осрамоћен, завршава каријеру. Трагајући за новим смислом живота, интернационална икона креће на урнебесну одисеју и на том путу сусреће се са нео-фашизмом, избегличком кризом, генетским модификацијама и потером за извором генијалности.

Жанр: Драма, комедија

10. јул / 21-23h / „Белгијски краљ“ /Фестивал европског филма / биоскоп / Петер Бросенс и Џесика Вудворт (2016), Земље: Белгија, Холандија, Бугарска

Синопсис: Краљ Николас III је усамљеник који осећа да живи погрешан живот. Креће у  званичну посету Истанбулу са британским редитељем, Данканом Лојдом, ког је Палата унајмила да сними документарац који треба да прикаже монарха у бољем светлу. Краљ сазнаје да је Валонија, регија на југу Белгије, прогласила независност и он мора сместа да се врати кући, како би спасио краљевство. Чак је објавио да ће сам написати говор. Док се спремају да крену, соларна олуја удара земљу и изазива прекид комуникације и ваздушног саобраћаја. Нема телефона. Нема авиона. Да ствари буду горе, обезбеђење у Турској одбија краљев предлог да се кући врате колима. Међутим, краљ нема намеру да седи и чека да олуја прође. Лојд смишља план за бекство које укључује цветне хаљине и Бугаре који певају.

Жанр: Драма, комедија

11. јул/ 21-23h / „Крваво млеко“ /Фестивал европског филма / биоскоп /) Ибер Шаруел (2017), Земља: Француска

Синопсис: Пјер је тридесетогодишњи млекар. Живот му се врти око фарме коју је наследио, крава, сестре која је ветеринар и родитеља. Када се у Француској појаве први случајеви епидемије, Пјер сазнаје да је једна од његових крава заражена. Фарма је све што има и он ће урадити све како би је спасио.

Жанр: Драма

12. јул / 21-23h / СТРАНАЦ У РАЈУ / Фестивал европског филма / биоскоп / Гвидо Хендрикс (2016), Земља: Холандија

Синопсис: У једној учионици на Сицилији, унутар зидина Тврђаве Европа, недавно пристигле избеглице слушају предавања наставника који има неке прилично неуравнотежене особине. У једном тренутку он немилосрдно одбацује избеглице – у другом их смирено грли. На граници документарца и фикције, „Странац у рају“ истражује односе моћи између Европе и избеглица. Европа је представљена, као наставник који вуче свој разред избеглица у очај. Молба, која се граничи с неморалним; добродошлица пуна кривице и компромис између њих који постаје званична политика: „Странац у рају“ је непоколебљив филмски есеј о механизмима уз помоћ којих Европа задовољава потребу избеглица за срећом.

Жанр: Документарац

13. јул / 21-23h / „Далеки лавеж пса“/ Фестивал европског филма / биоскоп /Симон Леренг Вилмонт (2017), Земље: Данска, Шведска, Финска.

Синопсис: Десетогодишњи Олег живи у источном делу Украјине – ратној зони у којој често одјекују противваздушне ватре и ракете. Понекад су ови звуци далеко, а некад застрашујуће близу. Иако су многи напустили ово опасно подручје, Олег је остао са својом баком која је о њему бринула откако му је умрла мајка. Немају куда да оду. Чекајући да се рат заврши, Олег проводи време са својим млађим рођаком Јариком и старијим дечаком Костјом. Заједно иду у авантуре, причају о томе шта чини правог мушкарца, тестирају своје границе – али некад оду предалеко. Овај филм прати једну годину Олеговог живота и наглашава везу коју има са баком. Држећи се Олегове приче, „Далеки лавеж паса“ приказује какав ефекат рат има на децу.

Жанр: Документарац

14. јул/ 20-23h / The Uppertones (IT), Deepsteady / Jazz Jamiaca Fest / концерт

The Uppertones  су снажан трио тромбона, клавира и бубњева под вођством.

великог Мр.Т-Бона, посвећен звуку 50-их година са Јамајке (јамајчански рокенрол, буги , калипсо и менто).

Састав чине:

Мр.Т-Боне – вокал и тромбоне

Фил Цуомо – клавир и вокал

Гроф Ферди – бубњеви и вокал

Deepstedy спаја традицију јамајчанске музике са формама америчког џеза . У основи њихових композиције су ска, реге и калипсо ритмови, проткани џез хармонијама и импровизацијама.

Састав чине:

Душан Маурић – гитара

Вук Чувардић – контрабас и бас гитара

Сава Ботић – клавијатуре

Предраг Окиљевић – тенор сакс

Дејан Матић- гитара

Зоран Тегелтија – бубњеви

15. јул / 20-23h / New York Ska Jazz Ensemble (USA), Dubishka / Jazz Jamaica Fest / концерт

The New York Ska-Jazz Ensemble (Њу Јорк) су међународно познат бенд, који је од свог оснивања 1994. године, издао преко десет албума. Њихова издања и наступи нашироко су хваљени због своје високе енергије, креативности, динамичних ска интерпретација џез стандарда, као и њихове моћне мешавине која обухвата денс хол, реге, рок стеди и џез.

Састав чине:

Roкстеди Фреди – сакс и вокал

Рик Бекер – тромбон и вокал

Алберто Тарин – гитара и вокал

Арл Еплтон – клавијатура

Вејн Бечлор – бас

Јао Динизулу  – бубањ

Dubishka је беба бенд, настао почетком лета ове године уз намеру да изводи и ужива у реге и даб вибрацијама.

Састав чине:

Сава Ботић – клавијатуре/ефекти

Марко Чурчић – бас гитара

Душан Маурић – гитара

Немања Тасић – бубњеви

17. јул / 21-23h / ПОСЛЕДЊИ РОМАНТИК / представа / текст, режија, игра: Петар Николић

Узбудљива, дирљива и духовита животна исповест једног романтика, последњег од своје врсте. Епски приповедана љубавна драма, вешто и динамично писана, са бројним лирским пасажима и оригиналним сонговима. Складно скројен комад у једноставној поставци импонује богатством глумачког израза и широком лепезом изражајних средстава.

18. јул / 21-23h / You’ll Never Walk Alone / биоскоп / Опис: Немачки, документарни филм Фестивала паралелне визије о томе како је настала омиљена песма навијача Ливерпула.

19. јул  / 20-23h / S.T.R.A.H. / концерт

Чистокрвни рокенрол бенд из Београда, на трагу британског паб рока и америчког гаражног звука, након битисања у другој половини 80-их и култног ЕП-а “Месец” (“Ноћас”/“Вуду лутка”), поново окупљени у новој инкарнацији, промовишу свој деби албум „Квог“. Продуцент, и овог пута,  Која из Дисциплине кичме, фотограф Брајан Рашић.

20. јул / 17-22h / Глас мањине – Шта радиш Европо!? /  трибина + концерти

Ромска омладинска организација „Глас мањине“ из Београда, основана је 2011. године са циљем да подржи младе Роме и Ромкиње у процесима интеграције, образовања и запошљавања како би се они што брже и лакше уклопили у друштво и постали равноправни чланови истог. У сарадњи са Међународном омладинском организацијом Phiren Amenca ова организација ће у склопу Европске престонице младих 2019. године у Новом Саду реализовати мећународни омладински пројекат „Шта радиш Европо!?“. Пројекат је окупио младе из Србије, Мађарске, Румуније, Македоније, Аустрије, Словачке, Италије, Шпаније, Пољске и има за циљ да на креативан начин кроз дијалог, културу, музику, активизам и волонтеризам зближи младе Роме и не Роме и подржи их у томе да сви заједно и ове године буду део Европске престонице младих.

У оквиру овог програма наступиће:

Велос, оркестар РТ Војводине

Играчка група Romano ternipe

Romano Glaszo (Мађарска)

Gandhi Gimnazium Hagyomanyorzo Egyttes (Мађарска)

Поред овога млади ће изложити своје креативне радове, фотографије, слике и сл. које су направили на радионицама у склопу пројекта.

22. јул / 21-23h / The Little Shop of Horrors (1960) /  Амерички кутак / биоскоп

23.  jул / 21-23h / Филмска прича о природи Војводине / биоскоп

Филмови који ће бити приказани су „Коњи крчединске аде“ и „Потиски бисери“. Аутор филмова је Оливер Фојкар, дипломирани биолог и филмски ставаралац, добитник  је престижних међународних филмских награда на фестивалима широм Европе. Створио је велики број научно-популарних филмова из области природе и екологије.

24. јул / 20-23h / Филмски фронт / биоскоп

25. јул / 20-23h / Dragons Fuel / концерт

Воја Савков је пропутовао исток и Јужну Америку кроз ум и тело спиритуалног путника. Своја искуства дели кроз речи, музику и медитативно присуство свог постојања. Марко Чурчић је заробљен у седамдесетима. Човек Блуз. Његова је стара рoкенрол душа послата у садашњицу да нас подсети на златно време музике. Предрагу Окиљевићу су урбани крици из саксофона прецизни, као и његови музички коментари. Он је познавалац музике и материје, правник по струци и човек мистерије. Лав Ковач је идеалиста са импулсивним реакцијама на емотивне надражаје, понекад у додиру са реалношћу.

Пеђа Окиљевић  – тенор сакс

Воја Савков – тенор & сопран сакс

Марко Чурчић – бас гитара

Лав Ковач – бубњеви

26. јул / 20-23h /  Lonely Riders,  50 година Вудстока / концерт

Бенд „Усамљени јахачи“ постоји од 2012. са поставом Синиша акустична гитара и вокал, Јан бас гитара, Сале бубањ и Маки електрична гитара и вокал.

У свом репертоару имају огроман број великих рокенрол песама. За 50 година Вудстока, „Усамљени јахачи“ извешће своје највеће адуте:  Дилана, Стонсе, Криденсе, Бовија, Клептона, Дорсе, Рорија Галагера…

27. јул / 20-23h / ИНСТАНТ КАРМА – 50 година Вудстока / концерт

29. јул / 21-23h / McLintock (1963) /  Амерички кутак / биоскоп

30. јул / 21-23h / Just Like Johnny Cash – 50 година Вудстока/ концерт

Бранимир Росић, певач и композитор, са својим „непријатељима“ (у формацији гитара, усна хармоника, бас гитара и перкусије) посвећује вече свету који је нестао и који треба позвати у помоћ. Свету којем се може веровати. Сам наступ садржи преко тридесет композиција и обрада у маниру Џони Кеша.  У комбинацији са јединственом бином и отвореним простором, присуствоваћемо незаборавном летњем концерту!

31. јул / 20-23h / Jоке (FR) / концерт

Јоке је веома занимљив бенд из Париза.  У Новом Саду су наступали неколико пута и концерти су сваки пут били добро посећени сa одличном веселом атмосфером. Бенд свира комбинацију рокенрола, ска музике, регеа, хип хопа… а присутни су и афро моменти. У више наврата сарађивали су са музичарима са овог поднебља, па им тако на албумима гостују Stillness, Атентат, Чака из Zion Krua i Kali Fat Dub-а, Скил и Бади из „Џипси мафије“.

Ускоро ће објавити и нови албум на коме ће имати заједничку ствар са „Џипси мафијом“ и „ТБФ“-ом.