Позивамо Вас на догађај „Копрограмирање 2“ који ће се одржати у КС Свилари 17. маја у 18 часова. „Копрограмирање“ је други састанак групе активних гледалаца који ће учествовати у селекцији представа за програм Студентског културног центра Новог Сада у оквиру четворогодишњег ЕУ пројекта BeSpectactive2! у који је СКЦНС укључен.

Циљ је да се програми СКЦНС – а прилагоде потребама публике, пре свега младе публике, која ће активно учествовати у избору програма. Програм је замишљен као упознавање и формирање групе активних гледалаца, као и упознавање са пројектом BeSpectactive2! и пројектним активностима.

Група активних гледалаца биће упозната са савременим тенденцијама у Европској уметности и култури, са радом и програмима европских организација и фестивала и моћи ће активно да учествује у критичким дебатама о програмима културе као и у доношењу одлука о програмима СКЦа, такозваном копрограмирању. Група ће имати могућност да по свом избору организује гостовања неких уметника и представа у Новом Саду и модерира разговоре са уметницима након представа.

Пројекат BeSpectactive2! је друга едиција међународног четврогодишњег пројекта сарадње у коме учествује 19 партнера из 14 земаља. Пројекат је посвећен пре свега развоју публике у извођачким уметностима. У оквиру пројекта, 2021. године у Новом Саду престоници културе биће организована велика међународна BeSpectactive конференција. www.bespectactive.eu
Придружите се групи и учествујте, пријаве маилом на skcnsbespectactiveselektor@earthpr.rs